2010
В И Щ А

О С В І Т А

Колесніков Володимир Олександрович


Народився 16 серпня 1945 року в м. Казань (Татар­ська АРСР).

Закінчив Казанське вище командно-інженерне учи­лище (1968), Військову артилерійську академію (1977), Військову академію Генерального штабу Збройних сил СРСР (1988).

З 1992 по 2005 рік начальник Військового двічі орденів Червоного Прапора інституту ракетних військ і артилерії ім. Б. Хмельницького Сумського державного університету.

Генерал-лейтенант, кандидат військових наук, професор.

Очолюваний В.О. Колесніковим військовий навчальний заклад є одним з найкращих серед ВВНЗ Міністерства оборони України.

У своїй діяльності генерал-лейтенант приділяв велику увагу вдосконаленню системи військової освіти, впровадженню в навчальний процес передових методів і форм навчання. Свій науково-педагогічний досвід реалізував шляхом проведення занять з курсантами та офіцерами інституту на високому науково-методичному та професійному рівнях. Один з найкращих методистів у системі військової освіти України. Завдяки його зусиллям в інституті створено сучасну систему підготовки науково-педагогічних кадрів. В.О. Колесніков особисто підготував 5 кандидатів військових наук. З 2002 року був членом спеціалізованої вченої ради Національної академії оборони України, постійним членом вченої ради Сумського державного університету.

Автор понад 40 публікацій наукового та навчально-методичного характеру, які вико­ристовуються в науковій і науково-педагогічній практиці. Під безпосереднім керівни­цтвом і за активної участі В.О. Колеснікова написано близько 20 навчальних посібників і 2 підручники.

Відмінник освіти України (2001). Заслужений працівник освіти України (2003).