2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Рябуха Михайло Іванович


Народився 15 квітня 1955 року в с. Білозерка Херсонської області.

Закінчив фізико-математичний факультет Херсонського державного педагогічного інституту ім. Н.К. Крупської за спеціальністю фізика.

Перші кроки на педагогічній ниві М.І. Рябуха зробив у 1976 році в Сивашівський середній школі, де працював учителем фізики. З 1979 року М.І. Рябуха – заступник директора, з 1981 року – директор Сивашівської середньої школи Новотроїцького району. З 1982 по 2000 рік – завідуючий відділом освіти Новотроїцької районної державної адміністрації Херсонської області. З 2000 року – директор Херсонського ліцею Херсонської обласної ради.

За період роботи на посаді завідуючого відділом освіти педагог доклав чимало зусиль для побудови нових шкіл, відкриття Новотроїцької гімназії для обдарованих учнів.

За час роботи директором проявив себе ініціативним і творчим керівником, блискучим організатором.

Як учитель М.І. Рябуха активно застосовує індивідуальний підхід, прийоми різнорівневого навчання, що забезпечує якісну підготовку ліцеїстів до продовження освіти у вищих навчальних закладах України.

Завдяки натхненній праці директора навчальний заклад став культурно-освітнім і науково-методичним осередком Херсонщини. Досвід роботи ліцею вивчався Інститутом педагогіки АПН України й у 2002 році обговорювався на Всеукраїнській науково-практичній конференції. Під керівництвом директора ліцей плідно співпрацює з багатьма вищими навчальними закладами України. Учні ліцею щороку є учасниками та переможцями Всеукраїнських предметних турнірів й олімпіад.

Кандидат педагогічних наук (2005). Доктор філософських наук (2007).

Автор 15 друкованих праць у фахових педагогічних виданнях, співавтор 2 науково-методичних посібників.

Відмінник освіти України (1992). Заслужений працівник освіти України (2005). Нагороджений знаком «Василь Сухомлинський» (2007), численними Грамотами Міністерства освіти і науки України, місцевих адміністративних органів.