2010
В И Щ А

О С В І Т А

Оліфіров Володимир Прокопович


Народився 6 травня 1939 року в м. Ясинувата Донецької області.

Закінчив Донецький інститут радянської торгівлі за фахом інженер-механік (1967).

Трудову діяльність розпочав викладачем, проректором Донецького інституту радянської торгівлі (нині Донецький національний університет економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського). З 1976 по 1980 рік працював заступником начальника, дирек­тором тресту обласного і міського управлінь торгівлі.

Доцент кафедри організації і управління якістю ресторанного господарства, декан факультету післядипломної освіти (з 1980 року). З 2005 року директор інституту післядипломної освіти Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського.

Керівник науково-дослідних робіт з проблем економіки маркетингу та менеджменту сфери послуг. Автор 115 наукових і навчально-методичних праць, низки навчальних посібників.

Інститут післядипломної освіти, який очолює В.П. Оліфіров, є одним з найавтори­тетніших вищих навчальних закладів післядипломної освіти, наукових та економічних центрів нашої країни. Інститут працює на засадах повного самоврядування, здійснює вагомий внесок у процес підготовки та перепідготовки спеціалістів нового поко­ління. У 2003 році факультет післядипломної освіти Донецького національного універ­ситету економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського став Лауреатом Міжнародного Академічного Рейтингу популярності та якості «Золота Фортуна» в номінації «За вагомий внесок у розвиток післядипломної освіти та професійне ставлення до викладацької діяль­ності».

Заслужений працівник освіти України (2006). Нагороджений орденом Святого князя Володимира IV ступеня, Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України (2005), медаллю Міністерства освіти і науки України «Відмінник вищої освіти».