2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Луданний Олександр Григорович


Народився 3 вересня 1952 року в м. Калач Воронезької області.

У 1976 році закінчив фізико-математичний факультет Кам’янець-Подільського державного педагогічного інституту ім. В.П. Затонського, у 1987 році – Вищу партійну школу.

Працював першим директором Кам’янець-Подільського планетарію, ремонтно-технічної бази з обслуговування планетаріїв регіону (з 1983 року), директором філіалу «Поділля» Всесоюзної асоціації «Космонавтика людству». З 1997 року директор міської Станції юних техніків.

Станція юних техніків – один з кращих в Україні позашкільних закладів з розвитку дитячої технічної творчості.

У закладі відновлено спортивно-технічний напрям дитячої творчості (картинг, авіамоделювання, авіаконструювання, автомоделювання, судномоделювання, ракетомоделювання, мотобол, мотоспорт), створено спортивно-технічний комплекс, на базі якого проводяться Всеукраїнські та обласні змагання з технічних видів спорту. Роботи гуртківців демонструються на міжнародних, всеукраїнських і обласних виставках. Фотовідеостудія – неодноразовий переможець обласних і всеукраїнських конкурсів «Веселка» і фестивалю «Кришталеві джерела». Макети та моделі космічних станцій, виготовлені руками юних гуртківців, демонструються в Державному політехнічному музеї м. Києва.

У Станції юних техніків працює 26 гуртків, 87 груп різного профілю, де займається майже 1500 дітей. На постійно діючій виставці технічної творчості учнівської молоді зібрано близько 300 експонатів, виготовлених руками юнаків і дівчат за останні півстоліття.

О.Г. Луданний – винахідник, фотохудожник, учасник міжнародних і національних фотовиставок, автор багатьох винаходів, запатентованих в Україні та за її межами.

Спеціаліст вищої категорії. Кандидат технічних наук (1991). Заслужений працівник освіти України (2002).

Нагороджений вищою відзнакою департаменту інтелектуальної власності Міністерства освіти і науки України «Творець» (2007).