2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Біловицька Євгенія Петрівна


Народилася 6 лютого 1938 року в м. Керч. Випускниця фізико-математичного факультету Крим­ського державного педагогічного інституту ім. М.В. Фрунзе (1960) та дефектологічного факультету Ленінград­ського державного педагогічного інституту ім. А.І. Герцена (1980). Учитель, заступник директора з навчально-виховної роботи Феодосійської школи робітничої молоді (1960-1972); директор Феодосійської середньої школи № 1 (1973-1974); завідуюча міським відділом народної освіти Феодосійського міськвиконкому (1975-1980); учи­тель Феодосійської республіканської спецшколи-інтернату (1980-1985). З 1986 року директор Республіканського навчального закладу «Феодосійська спеціальна загально­освітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів № 2 Міністерства освіти і науки АР Крим».

Є.П. Біловицька - талановитий організатор щодо створення умов для розвитку, навчання й виховання дітей з фізичними вадами. Її високий професіоналізм, глибокі знання, загальна культура, постійне вдосконалення форм і методів роботи з дітьми, що погано чують, забезпечують високу результативність у навчанні й вихованні.

Серед вихованців школи - чемпіони і призери республіканських і міських змагань з волейболу та футболу, чемпіони світу, олімпійські чемпіони серед глухих і тих, хто по­гано чує. Щорічно 15-20 учнів школи відпочивають у Міжнародному дитячому центрі «Артек». Роботи учнів класів образотворчого мистецтва щороку представлені на ви­ставках у Сімферополі та Києві.

Є.П. Біловицька - організатор і учасник науково-практичної конференції «Нові інформаційні технології в системі навчально-виховних закладів». Учасник розробки програми «Інвайронментальна освіта» (6-8 класи). Автор друкованих статей в інфор­маційному бюлетені «Нові інформаційні технології в системі спеціальних навчально-виховних закладів».

Відмінник народної освіти УРСР (1971). Заслужений працівник освіти України (2006).