2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Маринюк Вікторія Валентинівна


Народилася 4 грудня 1977 року в м. Одеса.

Закінчила Одеський державний університет ім. І.І. Мечникова за спеціальністю учитель ні­мецької мови та літератури (1999).

З 1995 року працювала в Одеській середній школі № 90. З 2001 року викладач німецької мови Одеської гімназії № 1 ім. А.П. Бистріної.

В.В. Маринюк — працездатний, вдумливий і зацікавлений педагог. Пройшла численні семінари-тренінги, організовані Гете-Інститутом в Україні та Німеччині.

Працюючи над проблемою «Сучасні інформаційно-комунікативні технології та інтерактивні методи навчання на уроках німецької мови», В.В. Маринюк ефективно використовує досвід кращих вчителів міста та області, систематично стежить за фаховою пресою, впроваджує в практику своєї роботи нові техніки навчання. Мета навчання учнів базується на формуванні комунікативної компетенції, це дає великі можливості не тільки залучити дітей до спілкування, але й навчити вміло користува­тися мовою в конкретних ситуаціях. Учні також беруть активну участь у складанні асоці­ативних схем за темами.

Активний учасник Одеського міського та обласного методичних об'єднань, дає відкриті уроки для вчителів міста й області, ділиться своїми педагогічними знахідками з колегами, презентує семінари-тренінги своїм колегам.

В.В. Маринюк плідно співпрацює з громадськими організаціями. Протягом останніх років є викладачем німецької мови у Баварському Домі (м. Одеса).

Переможець Всеукраїнського конкурсу «Учитель року — 2006» у номінації «Німецька мова».

Відмінник освіти України. Заслужений вчитель України (2006).