2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Салімон Алла Петрівна


Народилася 26 вересня 1949 року в м. Луганськ. У 1976 році закінчила Черкаський державний педа­гогічний інститут.

Педагогічну діяльність розпочала в 1968 році стар­шою піонервожатою Святилівської середньої школи. Старша піонервожата, учитель української мови і літератури, з 1990 року директор Градизької спецшколи-інтернату.

Завдяки сприянню А.П. Салімон збудовано нове приміщення школи, а в 2001 році Градизьку загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів реорганізовано в школу нового типу — гімназію. Заклад постійно є одним з кращих по підготовці до нового навчального року, по проведенню літнього оздоровлення учнів, по рейтингу участі в районних масових заходах. А.П. Салімон згуртувала колектив висококваліфікованих педагогів. За роки існування гімназії 47 випускників нагороджено золотими та срібними медалями, учні школи щороку стають призерами районних олімпіад з базових дисциплін, конкурсів художньої самодіяльності, спортивних змагань. Учень гімназії М. Ломака зайняв І місце на Всеукраїнській та Міжнародній олімпіадах з хімії,12 учнів стали переможцями та призерами районного, 3 — обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН.

У гімназії діють танцювальний колектив «Родзинка», театральний колектив «Фенікс», літературно-мистецький салон «Пролісок», студія мистецтв «Фіалка», члени якої є авторами унікальної технології виготовлення картин з пластиліну, за участь у Всеукраїнському конкурсі «Україна - дітям» нагороджені Грамотою Міністерства освіти і науки України. В гімназії створено два музеї: композитора-земляка, Героя України О.І. Білаша та історико-краєзнавчий, визнаний першим в обласному конкурсі-огляді.

Спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, учитель-методист. Заслужений працівник освіти України (2004).