2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Лебідь Тетяна Іванівна


Народилася 20 січня 1955 року в м. Тарі Омської області.

Закінчила історичний факультет Ужгородського державного університету.

Трудову діяльність розпочала вчителем російської мови, літератури та історії в Чкалівській середній школі Великоолександрівського району Херсонської області. Згодом працювала вчителем історії Великоолександрівської середньої школи № 2. З 1983 року викладала історію в гімназії № 6 м. Херсон. З 1995 року викладач історії, з 2000 – заступник директора з методичної роботи Академічного ліцею при Херсонському державному університеті. З 2002 року доцент кафедри історії України та методики викладання Херсонського державного університету.

Висококваліфікований педагог, має ґрунтовну, фахову підготовку, досконало володіє теорією та методикою викладання предмета.

У своїх виступах на науково-практичних конференціях, семінарах педагог розкриває питання інноваційної діяльності ліцею, висвітлює творчі здобутки викладачів і ліцеїстів.

Протягом багатьох років вихованці Т.І. Лебідь посідають призові місця з історії на IV етапі Всеукраїнських предметних олімпіад і III етапі конкурсу-захисту наукових робіт МАН України, виступають з доповідями на всеукраїнських і міжнародних конкурсах.

Член журі обласних і всеукраїнських предметних олімпіад з історії, Всеукраїнського конкурсу наукових робіт з історії, переможець ІІ туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 1996».

Автор понад 20 науково-методичних статей.

Спеціаліст вищої категорії, учитель-методист. Заслужений вчитель України (1996). Нагороджена Почесними грамотами Херсонської обласної державної адміністрації (2003), Міністерства освіти і науки України (2003), Херсонської обласної ради (2004), Грамотою Верховної Ради України (2009).