2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Рибалка Ольга Павлівна


Народилася 15 жовтня 1953 року в с. Нижня Сироватка Сумського району Сумської області.

У 1976 році закінчила фізико-математичний факультет Сумського державного педагогічного інституту ім. А.С. Макаренка за спеціальністю фізика і математика.

З 1976 року вчитель математики Гребениківської допоміжної школи-інтернату. З 1981 року директор Гребениківської загальноосвітньої школи. З 1984 року директор Гребениківської допоміжної школи-інтернату.

Діяльність школи-інтернату спрямовано на розвиток здібностей і обдарувань учнів, корекцію вад розвитку вихованців, надання допомоги при виборі професії та своє­часне одержання ними знань, умінь і навичок, які відповідають їхнім можливостям. Під керівництвом О.П. Рибалки в закладі створено умови для розумового, емоційного, фізичного розвитку дітей з обмеженими можливостями. Вдало організовано систему залучення дітей до суспільно корисної діяльності, що дає можливість кожній дитині відчути власну причетність до необхідної суспільству справи.

В процесі навчально-виховної роботи широко використовується залучення учнів до участі в суспільно корисній та виробничій діяльності. З 1985 року в школі працює бригада учнів та вчителів профнавчання. За участю бригади господарським способом побудовано теплицю, шкільну тваринницьку ферму, гараж.

З 2000 року за ініціативою директора з метою більш ефективного використання позаурочного часу і цілеспрямованої діяльності учнівського і педагогічного колективів стала широко запроваджуватися гурткова діяльність. Особливою гордістю школи є гурток «Вишиванка», члени якого беруть активну участь у виставках прикладного мистецтва.

Спеціаліст І категорії. Відмінник народної освіти УРСР (1988). Заслужений працівник освіти України (2002).