2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Герилюк Мирослав Васильович


Народився 1 серпня 1938 року в с. Гончарів Тлумацького району Івано-Франківської області.

У 1966 році закінчив Чернівецький державнийуніверситет ім. Ю. Федьковича.

У 1966–1968 роках учитель історії, організатор позакласної виховної роботи Карапчівської середньої школи. У 1968–1979 роках лектор, завідуючий кабінетом політосвіти Вижницького райкому КПУ. З 1979 року працює на посаді директора Вижницької загальноосвітньої школи-інтернату І–ІІІ ступенів. ім. Н. Яремчука, викладає історію.

Активний учасник просвітницького руху на Вижниччині. Добре обізнаний у питаннях педагогіки та школознавства, умілий керівник.

Школа-інтернат відкрита в 1960 році як неповна середня, з 2000 року реорганізована в середню. У школі навчаються діти з малозабезпечених, багатодітних сімей, діти-сироти та напівсироти з Вижницького, Путильського та інших районів Чернівецької області.

Під керівництвом директора створено належні навчально-побутові умови для навчання та виховання учнів. У 2001 році введено в експлуатацію спортивний зал площею 280 м2. Побудовано 2 навчальні майстерні для учнів. З 2004 року діє комп’ютерний клас.

Організовано класи з поглибленим вивченням предметів художнього профілю. Діти мають можливість поглиблювати свої знання в позаурочний час у мистецьких гуртках. У розпорядженні учнів кабінети ткацтва, вишивки, писанкарства, малюнка, музики, хореографічний зал. Роботу з естетичного та патріотичного виховання учнів організовує й координує Мала художня академія, яка працює при школі.

Вихованці школи є постійними учасниками районних, обласних і Всеукраїнських конкурсів, фестивалів художньо-естетичного напрямку.

Автор науково-методичної роботи «Організація роботи з обдарованими дітьми з поглибленого вивчення предметів художнього профілю».

Спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, учитель-методист. Заслужений працівник освіти України (2001). Лауреат Премії ім. О. Поповича (1999), Премії ім. Ю. Федьковича (2000).