2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Щитинина Раїса Юхимівна


Народилася 1 серпня 1947 року в с. Хороше Петропавлівського району Дніпропетровської області.

Закінчила Дніпропетровський металургійний інститут, Бердянський педагогічний інститут (1988). З 1970 по 1977 рік старша піонервожата середньої школи № 55 м. Запоріжжя. З 1977 ро­ку директор Будинку піонерів та школярів Шевченківського району (нині - Центр дитячої та юнацької творчості).

У Центрі дитячої та юнацької творчості Шевченківського району м. Запоріжжя що­річно здобувають позашкільну освіту більш ніж 2000 дітей та підлітків. Дитячі творчі об'єднання ЦДЮТ досягли високих результатів у реалізації своїх творчих програм - упродовж останніх років один колектив отримав звання «Народний художній колек­тив», шість дитячих студій отримали звання «Зразковий художній колектив». За підсумка­ми участі творчих колективів ЦДЮТ у фестивалях, конкурсах, змаганнях за останні роки вихованці мають 38 нагород міжнародного значення, 62 - всеукраїнського, 284 - об­ласного рівня. ЦДЮТ є центром організації змістовного дозвілля для дітей та підлітків Шевченківського району, методичною базою Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, навчально-методичного центру міського управління освіти з питань здобуття позашкільної освіти та розвитку творчих здібностей дітей у позаурочний час. У 2007 році ЦДЮТ Шевченківського району став членом Асоціації позашкільних закладів України.

Вагомий внесок Р.Ю. Щитининої у розвиток і виховання підростаючого покоління було відзначено на рівні Запорізької області та м. Запоріжжя - у 1998 році педагог отри­мала почесне звання «Ділова жінка року» в галузі освіти, у 2002 році - «Господиня свого краю» в номінації «Жінка - працівник соціально-гуманітарної сфери», у 2003 році стала лауреатом Всеукраїнського конкурсу «Серце віддаю дітям». Нагороджена Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України, обласного та міського управлінь освіти і науки, Грамотами Запорізької обласної державної адміністрації та міськвиконкому.

Відмінник освіти України (1998). Заслужений працівник народної освіти України (1999).