2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Павлюк Микола Володимирович


Народився 1 жовтня 1939 року в м. Новоград Волинський Житомирської області.

Закінчив Кам’янець-Подільський педагогічний інститут ім. В.П. Затонського за фахом учитель фізичного виховання і біології (1960), за фахом учитель історії (1982).

Розпочав педагогічну діяльність у 1960 році вчителем фізичного виховання та біології. З 1960 по 1985 рік займає державні посади завідуючого Кам’янець-Подільського відділу культури, голови спортивного комітету, працюючи при цьому вчителем історії в школах міста. З 1985 по 1993 рік директор Кам’янець-Подільської школи-інтернату. З 1993 року директор, з 2003 року соціальний педагог Кам’янець-Подільського педагогічного ліцею-інтернату, у якому навчаються здібні та обдаровані учні з сільської місцевості Хмельницької області.

Завдяки зусиллям директора новостворений заклад перетворився на навчально-виховний комплекс у складі загальноосвітньої школи І–ІІ ступенів і спеціалізованого ліцею-інтернату поглибленої підготовки учнів у галузі наук.

Навчально-виховний процес у закладі здійснюють 19 учителів-методистів і старших учителів вищої категорії. Педагогічний колектив успішно співпрацює з науковцями вищих навчальних закладів міста.

Вихованці ліцею беруть активну участь у предметних олімпіадах і конкурсах МАН України. За час існування ліцею 54 учні стали переможцями обласних олімпіад, 6 – переможцями Всеукраїнських олімпіад і конкурсів. Щорічно до ВНЗ України вступають 85–90 % випускників.

Спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії. Заслужений працівник освіти України (2003). Нагороджений Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України (2002), грамотами обласного та міського управлінь освіти і науки.

Автор багатьох методичних праць, зокрема:

• «Філософія діяльності навчально-виховного комплексу на сучасному етапі» (2000);

• «Обдаровану та здібну дитину – у центр уваги» (2001);

• «Соціальна служба: з турботою про дитину» (2006).