2010
В И Щ А

О С В І Т А

Кулик Валентин Григорович


Народився 2 липня 1951 року в с. Хмільна Канівського району Черкаської області.

Закінчив фізико-математичний факультет Черкаського державного педагогічного інституту ім. 300-річчя возз’єднання України з Росією (1973).

Працює вчителем фізики школи № 4 м. Канів Черкаської області, на підготовчих відділеннях Національного технічного університету «КПІ» та Національного авіаційного університету. Одним з основних здобутків педагога є постійна підготовка призерів обласних (понад 60) та Всеукраїнських (понад 30) олімпіад з фізики та призерів Малої академії наук України.

У Черкаському обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників випущено розробки дидактичних матеріалів В.Г. Кулика для проведення фронтального експерименту в шкільному курсі фізики. Він працює лектором на курсах підвищення кваліфікації вчителів фізики, де ділиться з колегами досвідом і новими формами роботи.

В.Г. Кулик підготував до вступу сотні абітурієнтів, постійно займається апробацією нових підручників з фізики.

Спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії. Учитель-методист. Заслужений вчитель України (1996). Соросівський учитель (1996, 1997). Неодноразово нагороджений Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України та Національної академії педагогічних наук України.