2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Ключинська Алевтина Володимирівна


Народилася 15 серпня 1951 року.

Закінчила Полтавський державний педагогічний інститут ім. В.Г. Короленка (1991).

З 1987 року працює в Полтавській обласній школі-інтернаті I—III ступенів ім. Н.К. Крупської для дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків, Полтавської обласної ради. Пройшла шлях від вихованки закладу до його керівника.

А.В. Ключинська організувала колектив висококваліфікованих фахівців з інтернатної педагогіки та психології, забезпечила сучасний рівень матеріально-технічної бази школи-інтернату, створила належні умови для навчання, виховання, проживання, оздоровлення, лікування вихованців закладу. Плідно співпрацює з органами місцевого самоуправління, підприємствами міста і області, громадськими організаціями, міжна­родними благодійними організаціями і приватними особами, що сприяє зміцненню матеріальної бази навчально-реабілітаційного центру для дітей із захворюваннями постави.

Вихованці школи-інтернату неодноразово відзначалися на Всеукраїнських, обласних і міських творчих конкурсах, зокрема впродовж трьох років Олексій Краснов, наразі студент, посідав перші місця на Всеукраїнській олімпіаді з історії.

А.В. Ключинська — член колегії управління освіти і науки, координаційної ради при Полтавській обласній державній адміністрації. З 1999 року очолює правління Благо­дійного фонду підтримки дітей-сиріт у м. Полтава і Полтавській області. Фонд надає матеріальну допомогу дітям, працює над вирішенням проблеми дитячої бездоглядності, соціальної реабілітації та інтеграції дітей-сиріт у суспільство, фінансує програми, пов'язані з оздоровленням та лікуванням дітей.

Відмінник народної освіти України. Учитель-методист. Заслужений працівник освіти України.

Автор наукових праць:

  • «Особливості управління школою-інтернатом» (2003);
  • «Основні напрямки виховання дітей сирітського інтернату» (2003).