2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Клепак Людмила Валентинівна


Народилася 7 липня 1965 року в с. Чистопілля Бобровицького району Чернігівської області.

У 1986 році закінчила Ніжинський державний педагогічний інститут ім. М.В. Гоголя.

Становлення Л.В. Клепак як педагога, учителя-словесника пройшло в загальноосвітній школі № 10 м. Ніжин, де вона працює понад 20 років.

Педагогу притаманні широка лінгвістична ерудиція, досконале володіння методикою викладання предмета. Запроваджує інтерактивні методики та особистісно орієнтований принцип навчання. Створює умови для активного самовираження та самовдосконалення учня як особистості. Сприяє росту інтелектуальних можливостей учнів, формує їхні естетичні уподобання.

Урокам Л.В. Клепак властиві науковість, логічна завершеність, доступність, чіткість формування завдань, емоційність викладу матеріалу, педагогічна виваженість у доборі інформації.

Великого значення педагог надає роботі з обдарованими дітьми, серед її учнів – переможці міських і обласних олімпіад, Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Досвід роботи педагога над проблемою «Удосконалення культури усного й писемного мовлення» рекомендовано для використання в роботі.

Протягом 6 років Л.В. Клепак була керівником Ніжинської міської школи передового педагогічного досвіду. З 2005 року керує міським методичним об’єднанням учителів української мови та літератури. Постійний член журі міських і обласних олімпіад, конкурсів.

Розробила програми: з української мови для класів з поглибленим вивченням рідної мови (7 клас), із спецкурсу з української мови «Культура усного мовлення» (6 клас), з індивідуальної роботи з обдарованими дітьми з української мови (6–11 класи).

Заслужений вчитель України (2007).