2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Лук’янов Олександр Дмитрович


Народився 12 березня 1938 року в м. Алушта Крим­ської області.

Закінчив Бердянський педагогічний інститут за спеціальністю вчитель фізики та математики (1961). Працював у класах з поглибленим вивченням фізики за авторською програмою та в профільних класах спеціалізованої школи № 40 м. Маріуполь.

Керівник методичного об'єднання учителів фізики, школи передового педаго­гічного досвіду молодих учителів, член президіуму районного комітету профспілки вчителів, робочої групи з атестації вчителів.

Учні О.Д. Лук'янова призери міських і обласних олімпіад, ведуть активну роботу в Малій академії наук України та посідають призові місця на обласних конференціях старшокласників, Всеукраїнській студентській олімпіаді.

Автор спеціальних конспектів уроків для класів з поглибленим вивченням фізики, збірників задач, підручників з фізики.

Досвід роботи О.Д. Лук'янова узагальнено Донецьким обласним інститутом удоско­налення педагогічних працівників і рекомендовано для впровадження в навчальних закладах.

Відмінник народної освіти УРСР. Учитель-методист, спеціаліст вищої категорії. Заслужений вчитель України. Нагороджений орденами «Знак пошани» (1971), Трудо­вого Червоного Прапора (1986), медаллю «За доблестный труд».

Переможець міських конкурсів-ярмарків педагогічних ідей (1994, 1999, 2002, 2005, 2006), конкурсу «Маріуполець року» в номінації «Працівник освіти» (1999).