2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Миропольцева Тамара Федорівна


Народилася 12 липня 1953 року у м. Горськ Щорського району Чернігівської області.

У 1975 році закінчила фізико-математичний факультет Уральського педагогічного інституту ім. О.С. Пушкіна за спеціальністю вчитель математики.

З 1970 року працювала в дитячому садку, з 1975 року вчителем математики в м. Ніко­поль Дніпропетровської області. З 1979 по 1980 рік працює у ПДПІ ім. В.Г. Короленка на кафедрі ЗТД і праці, а потім понад 20 років — учителем математики у НВК № 31. 2002 року заступник директора з навчально-виховної роботи і вчитель математики Полтавської гімназії № 33.

Т.Ф. Миропольцева — вчитель-професіонал високого класу, що спрямовує свою роботу на розвиток особистості учня, розкриття його математичних здібностей. Значну увагу приділяє практичній спрямованості навчання, формуванню умінь застосовувати набуті знання в подальшому. Уроки цього творчого вчителя-методиста відрізняються чіткою логічною структурою, високим темпом, умілим поєднанням різноманітних методів, форм і видів роботи.

Т.Ф. Миропольцева — знаний і шанований на Полтавщині вчитель. Серед її учнів багато призерів міських, обласних, Всеукраїнських олімпіад, учасників Соросівських олімпіад і конкурсів МАН. Протягом багатьох років педагог була членом журі обласних олімпіад з математики.

Учитель-методист (1991). Заслужений вчитель України (2002). У 2003 році наго­роджена Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України, у 2004-2005 рр. грамотами Управління освіти Полтавського міськвиконкому та Управління освіти Полтавської облдержадміністрації.