2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Дзик Анатолій Петрович


Народився 11 грудня 1951 року в с. Селище Кельменецького району Чернівецької області.

У 1974 році закінчив відділення російської мови та літератури філологічного факультету Черні­вецького державного університету ім. Ю. Федьковича, у 1981 році — сценарно-кінознавчий факультет Всесоюзного державного інституту кінематографії (м. Москва). У 1992-1994 роках склав кандидатський мінімум в аспірантурі ВДІК.

З 1974 року вчитель російської мови та літератури, зарубіжної літератури Гермаківської середньої школи. З 1992 року директор Гермаківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Кілька років викладав зарубіжну літературу за сумісництвом у Кам'янець-Подільському педагогічному інституті.

А.П. Дзик — учитель творчий, натхненний. Майстерно володіє мовленням. Мова педагога — інтелектуальна, виразна, співзвучна мові художнього твору й допомагає здійсненню емоційного та естетичного впливу мистецтва слова на духовний світ вихо­ванців. Педагог постійно прагне до вдосконалення відомих і розробки нових методів, прийомів і форм навчально-виховної взаємодії з учнями, включення їх в активну дослід­ницьку діяльність.

А.П. Дзик керує районним методичним об'єднанням учителів-словесників, бере участь у семінарах-практикумах, конференціях, літературно-мистецьких заходах. Зібрав багату власну бібліотеку з найкращих творів світової літератури, фахової періодики та методичних напрацювань.

Учитель вищої кваліфікаційної категорії, учитель-методист. Заслужений вчитель України (1998).

Автор численних публікацій у фахових виданнях, серед яких:

  • «На межі добра і зла», до вивчення в курсі світової літератури творчості Шарля Бодлера (1993);
  • «Зустріч героїв літературних казок. 5 клас» (1997);
  • «Конспекти уроків із шкільного курсу зарубіжної літератури», у співавторстві (1997);
  • «Думки з приводу і без» (2004).