2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Швидка Лариса Семенівна


Народилася 26 вересня 1945 року в с. Саксагань П'ятихатського району Дніпропетровської області.

Після закінчення Криворізького медичного училища працювала медичною сестрою, заочно навчалася на фізико-математичному факультеті Криворізького державного педагогіч­ного інституту, який закінчила в 1971 році.

З 1969 по 1975 рік навчала математиці учнів середньої школи № 93 м. Кривий Ріг. Заступник директора з навчально-виховної роботи (1975), директор (1977) середньої школи № 112. Її зусиллями було створено високопрофесійний і творчий педагогічний колектив та методичний кабінет, який став опорним у районі, музей бойової та трудової слави. З 1980 року Л.С. Швидка — директор Криворізької середньої школи-новобудови № 33. Вона доклала багато зусиль для завершення будівництва, оснащення приміщень і кабінетів, створення у навчальному закладі замкненої телевізійної системи.

З 1981 року старший викладач методики математики Криворізького державного педагогічного інституту. З 1984 року вчитель математики, заступник директора з навчально-виховної роботи, з 1985 року — директор Софіївсько-Борщагівської серед­ньої школи Києво-Святошинського району. У 2000 році школа набула статусу спеціалізо­ваної з поглибленим вивченням іноземних мов. Сьогодні зусилля директора спрямовані на професійне зростання вчителів, оволодіння ними сучасними методиками, техноло­гіями. З 2007 року Л.С. Швидка очолює інформаційно-методичний кабінет відділу освіти Києво-Святошинської районної державної адміністрації Київської області.

Ветеран праці. Відмінник освіти України. Заслужений вчитель України (2007). Наго­роджена Грамотою Міністерства освіти і науки України, грамотами відділу освіти Київ­ського обласного управління освіти. Неодноразово обиралася депутатом сільської ради, депутатом TV, V скликань Києво-Святошинської районної ради.