2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Ковальчук Тетяна Миколаївна


Народилася 17 листопада 1960 року.

Закінчила Ніжинський державний педагогічний інститут ім. М.В. Гоголя.

З 2003 року працює вчителем української мови та літератури Новгород-Сіверської державної гімназії ім. К.Д. Ушинського.

Має високий рівень професіоналізму, досконало володіє ефективними формами та методами організації навчально-виховного процесу.

Створила власну систему організації навчання дітей на уроках української мови у відповідності з вимогами сучасної педагогіки. Уроки педагога відзначаються різноманітністю форм діяльності учнів, творчим підходом до розв’язання поставлених завдань, поєднують як традиційні підходи, так і інноваційні методики.

Широко використовує дидактичний матеріал у вигляді опорних схем і таблиць, що дає широкі можливості для організації групової роботи учнів, розвитку загальнонавчальних умінь і навичок, вміння аналізувати, узагальнювати, робити висновки.

Серед вихованців Т.М. Ковальчук призери І, ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури, ІІ етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Педагог бере активну участь у методичній роботі гімназії і району: проводить відкриті уроки, ділиться досвідом роботи з колегами на засіданнях методоб’єднань, школи молодого вчителя.

Як заступник директора з навчально-виховної роботи, Т.М. Ковальчук багато уваги приділяє організації та вдосконаленню навчально-виховного процесу в закладі нового типу.

Відмінник освіти України. Заслужений вчитель України (2001). Нагороджена Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України, Почесною грамотою управління освіти Чернігівської облдержадміністрації.