2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Пекач Леонід Володимирович


Народився 5 липня 1939 року в с. Ногачівка Славутського району Хмельницької області.

Після закінчення Славутського педучилища працював у школі-восьмирічці с. Федірки Волочиського району Хмельницької області. Після закінчення фізико-математичного факультету Кам’янець-Подільського педагогічного інституту ім. В.П. Затонського вчитель математики цієї ж школи.

З 1967 року вчитель фізики та математики, з 1970 по 1975 рік заступник директора з навчально-виховної роботи, з 1975 року директор Старокостянтинівської середньої школи № 1. Протягом 26 років очолював педагогічний колектив. Нині – завідуючий локальним центром дистанційного навчання Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна».

Провідними напрямками своєї діяльності директор визначав роботу початкової школи, в якій закладається фундамент знань, умінь і навичок. З ініціативи директора в школі створено перший в районі кабінет інформатики та обчислювальної техніки, на базі якого організовано навчання старшокласників інших шкіл міста і району; закінчено добудову корпусу для шестирічок на 8 класних кімнат.

Л.В. Пекач приділяв особливу увагу організації підготовки школярів до участі в предметних олімпіадах, захисту наукових робіт у Малій академії наук України.

Відкрито музей Бойової слави, зал народознавства. Організовано фольклорний гурт «Подоляночка», якому в 1992 році було присвоєно, а в 1997 році підтверджено звання «Зразковий художній колектив». Вагомими були спортивні здобутки школярів.

Депутат міської ради двох скликань, член виконкому міської ради (1982–1994).

Відмінник народної освіти УРСР (1980). Учитель-методист (1991). Заслужений вчитель України (1998). Почесний громадянин міста Старокостянтинова (2000).