2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Сергєєв Петро Миколайович


Народився 1 липня 1952 року в селищі Серетіно Яківлівського району Білгородської області. Закінчив Полтавський державний педагогічний ін­ститут ім. В.Г. Короленка за спеціальністю вчитель історії та суспільствознавства (1988).

Трудову діяльність розпочав як робітник. Згодом працював керівником юнацької студії Палацу культури бавовнопрядильної фабрики, заступником директора професійно-технічного училища № 4 м. Полтава. З 1988 року інспектор, інспектор-методист управління освіти Полтавського облвиконкому; з 1991 по 1999 рік заступник і начальник Полтавського обласного управління у справах сім'ї та молоді. З 1999 року працює заступником директора з навчально-виховної роботи Полтавської спеціалізо­ваної школи І—ІІІ ступенів № 3 Полтавської міської ради.

Талановитий педагог та організатор, П.М. Сергєєв є одним з досвідчених і автори­тетних працівників освіти м. Полтава. Учитель проводить плідну роботу з обдарова­ними учнями (у 2006 та 2007 роках його учень став призером IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії); на уроках історії активно впроваджує сучасні іннова­ційні технології, значну увагу приділяє формуванню менталітету учня — громадянина України, питанням полікультури особистості, вихованню поваги до культур, побуту, традицій інших народів.

П.М. Сергєєв — ініціатор багатьох міських і обласних заходів, спрямованих на реалізацію комплексних програм «Діти України», «Молодь Полтавщини», «Вчитель». Активно співпрацює з міськими та обласними організаціями «Діти Чорнобиля» та бага­тодітних сімей; неодноразово обирався депутатом Полтавської міської ради.

Учитель вищої категорії, учитель-методист. Відмінник народної освіти УРСР (1989). Заслужений працівник народної освіти України (1997). Нагороджений дипломами обласного ярмарку педагогічних ідей та технологій (2003, 2004).

Автор методичного посібника «Активне навчання для розвитку критичного мислення учнів» (2006), постійно друкується в журналах «Постметодика» та «Імідж».