2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Лавренко Жанна Миколаївна


Народилася 24 березня 1953 року в м. Генічеськ Херсонської області.

У 1977 році закінчила Херсонський державний педагогічний інститут ім. Н.К. Крупської за спеціальністю біологія і хімія.

З 1970 року лаборант Генічеської гімназії. З 1974 року працює вчителем біології та природознавства в цьому навчальному закладі.

У викладанні біології вчитель активно використовує розвивальне навчання та інтерактивні технології, серед яких – групова навчальна діяльність, ситуативне моделювання, опрацювання дискусійних питань, проектна діяльність.

Ж.М. Лавренко – досвідчений педагог, використовує глибокі знання психології підлітків для успішного розвитку пізнавальних і творчих здібностей школярів. Якісні знання й уміння, отримані учнями на уроках, дозволяють їм займати призові місця на ІІ етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, ІІ і ІІІ етапах Всеукраїнських олімпіад з біології та екології. Учитель багато років є керівником гуртка «Еколог», працює за авторською програмою «Екологія і мораль»; приділяє велику увагу формуванню екологічної свідомості й екологічної культури учнів. Про результативність цієї роботи свідчить нагородження грамотами за перемогу на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Мій рідний край – моя земля».

Неодноразовий учасник засідань педагогічної ради гімназії, районних методичних об’єднань, науково-практичних конференцій, майстер-класів з теми «Формування творчої розумової діяльності на уроках біології» на базі Південноукраїнського регіонального інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів.

Має друковані матеріали в обласній освітянській газеті «Джерела».

Спеціаліст вищої категорії, учитель методист. Заслужений вчитель України (2009). Нагороджена медаллю А.С. Макаренка (1990).