2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Зайцева Тетяна Григорівна


Народилася 21 вересня 1966 року в м. Шепетівка Хмельницької області.

У 1988 році закінчила Чернівецький державний університет ім. Ю. Федьковича за спеціальністю біологія.

З 1988 по 1993 рік вихователь Шепетівської школи-інтернату. З 1993 року завідуюча природничим профілем, учитель біології Шепетівського навчально-виховного комплексу № 1 у складі: «Загальноосвітня школа І–ІІ ступенів та ліцей» Хмельницької області.

Забезпечує реалізацію принципів особистісно орієнтованого підходу до організації навчально-виховного процесу. Використовує індивідуальні, парні, групові форми роботи. Забезпечує цілісність уроку, єдність усіх його елементів, логіку розвитку кожного з етапів уроку через оптимальне співвідношення змісту, форм, методів. Оптимально використовує завдання репродуктивного, конструктивного та творчого характеру. Оволоділа технологією осмислювально-концентрованого навчання. Виробила власний досвід роботи з питання «Діяльнісно-особистісний підхід до навчання та виховання учнів», який впроваджується в практику роботи вчителями міста.

Т.Г. Зайцева підготувала 20 призерів Всеукраїнської олімпіади з біології, призера Міжнародної олімпіади з екології (2006, Туреччина). Серед учнів педагога 14 призерів конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт МАН України. У 2003 році команда учнів НВК № 1 посіла ІІІ місце у Всеукраїнському турнірі юних біологів.

Завідуюча кабінетом біології, який щорічно посідає І місце на міському конкурсі-огляді.

Розробила посібник «Підготовка учнів до шкільної олімпіади з біології».

Спеціаліст вищої категорії, учитель-методист.

Заслужений вчитель України (2001). Нагороджена орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (2007).