2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Фалько Олена Сергіївна


Народилася 24 липня 1953 року в м. Сватове Луганської області.

У 1977 році закінчила механіко-математичний факультет Харківського державного університету ім. О.М. Горького.

Працювала вчителем математики середніх шкіл № 1 м. Круп'янськ Харківської області, № 11 м. Конотоп Сумської області. З 1982 року вчитель у класах з поглибленим вивченням математики. З 1993 року заступник директора багатопрофільного ліцею. З 1999 року заступник директора з науково-методичної роботи Конотопської гімназії.

О.С. Фалько забезпечує підготовку вчителів до впровадження в практику викла­дання сучасних технологій, керує роботою науково-методичної ради. Методичний кабінет педагога став центром науково-методичної роботи гімназії, де готуються збірки методичних рекомендацій за підсумками роботи навчального закладу, систематизовано матеріали з модернізації управлінської діяльності, моніторингових досліджень.

Створила в гімназії ефективну систему науково-методичної роботи та роботи з обда­рованими учнями. Досвід роботи навчального закладу з цих питань демонструвався на Всеукраїнських і обласних науково-практичних семінарах, конференціях. Підготу­вала близько 50 призерів предметних олімпіад обласного рівня; 19 призерів IV етапу Всеукраїнських олімпіад.

Один з перших в області викладачів машинного варіанта курсу інформатики та основ програмування на персональних комп'ютерах ІВМ-РС.

Досвід роботи педагога з теми «Використання прийомів укрупнення дидактичних одиниць при викладанні математики в класах з поглибленим вивченням» вивчено й схвалено методичною радою гімназії.

Учитель вищої кваліфікаційної категорії, учитель-методист. Відмінник народної освіти УРСР (1977). Заслужений вчитель України (2004). Лауреат І та III міжнародної премії в області викладання природничих наук ім. Дж. Сороса.