2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Швець Анатолій Іванович


Народився 12 червня 1951 року в с. Варварівка Близнюківського району Харківської області. Закінчив історичний факультет Полтавського дер­жавного педагогічного інституту ім. В.Г. Короленка (1976).

З 1976 по 1988 рік працював директором школи в с. Снітин Лубенського району, на партійній роботі та в органах виконавчої влади. З 1991 року директор Білоусівської загальноосвітньої школи І—ІІ ступенів, викладає історію і правознавство.

А.І. Швець — ініціатор запровадження батьківських днів, «Батьківської світлиці», щорічних фольклорних і родинних свят, сприяє зміцненню матеріальної бази школи, покращенню умов навчання сільських школярів. За участі педагога збудовано типове приміщення загальноосвітньої школи на 198 місць в с. Снітин Лубенського району, що дало змогу реорганізувати її в середню. Працюючи директором Білоусівської загальноосвітньої школи, організував шкільний колектив і сільську громаду на осучаснення приміщення школи: побудовано і повністю обладнано шкільну їдальню, газову котельню, прокладено водогін, проведено газифікацію шкільних приміщень.

А.І. Швець підготував збірку довідкових матеріалів з історії рідного краю «Полтав­щина — рідний край», склав опис історичного дослідження «Т.Г. Шевченко і Чорнухинщина», зібрав матеріали для використання на уроках історії України «Галерея історичних портретів», підготував дидактичні матеріали з курсу «Нова історія», 7 клас.

Спеціаліст вищої категорії, старший вчитель. Заслужений працівник освіти України (2004).