2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Клименко Алла Василівна


Народилася 24 жовтня 1946 року в м. Новгород-Сіверський Чернігівської області.

У 1971 році закінчила природничий факультет Ніжинського педагогічного інституту ім. М.В. Гоголя.

Цього ж року А.В. Клименко призначено на посаду старшої піонервожатої загальноосвітньої школи № 16 м. Чернівці. З 1973 року працює завучем, з 1985 – директором Чернівецького Палацу піонерів та школярів (нині Чернівецький міський Палац дітей та юнацтва).

Мудрий та талановитий керівник, А.В. Клименко знайшла своє покликання за велінням душі; з великим ентузіазмом оберігає багаторічний досвід роботи, удосконалюючи зміст позашкільної освіти та виховання підростаючого покоління згідно з вимогами сьогодення.

У гуртках і творчих об’єднаннях Палацу дітей та юнацтва розвивався талант заслуженої артистки України Тамари Артеменко, народної артистки України Ані Лорак, театральних режисерів Василя Маковійчука та Олексія Григорчука, артиста театру «Современник» (Москва) Сергія Юшкевича-Манзюка, актора Голівуду Олега Флейшакера (Алекса Відова) та багатьох інших творчих особистостей.

За активну участь у Всеукраїнському конкурсі-захисті сучасної моделі позашкільного закладу освіти та вагомий внесок у розвиток позашкільної освіти й виховання учнівської молоді України Чернівецький міський Палац дітей та юнацтва нагороджено Грамотою Академії педагогічних наук України (1999).

Відмінник народної освіти УРСР. Заслужений працівник народної освіти України (1999). Нагороджена орденом «Знак Пошани», Грамотами управління освіти Чернівецької міської ради, управління освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації, почесною відзнакою «За сумлінну працю» (2004), Премією ім. О. Поповича.