2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Паршикова Галина Вікторівна


Народилася 1 травня 1951 року в с. Петримани Мурованокуриловецького району Вінницької області. У Хмельницькому педагогічному училищі здобула диплом учителя початкових класів (1970). Закінчила Вінницький державний педагогічний інститут ім. М. Островського, отримала спеціаль­ність учителя української мови та літератури (1978). З 1989 року працює вчителем початкових класів Славутицької загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів № 3.

Переможець міського конкурсу «Учитель року — 1995», досвідчений педагог, учителька за покликанням, яка уміло організовує навчально-виховний процес у почат­кових класах, ефективно використовує різноманітні форми та методи в педагогічній діяльності, творчо запроваджує передові педагогічні технології. Створила власну програму елективного курсу для учнів 3-4 класів «Ерудит», яка дає можливість своєчасно виявити й розвинути здібності учнів.

У своїй педагогічній діяльності використовує принципи особистісно орієнтованої освіти, технологію розвивального навчання та індивідуалізацію навчального процесу. Її учні — постійні учасники та переможці міських, обласних олімпіад і конкурсів, мають міцні й глибокі знання з основ наук, уміють аналізувати, працювати самостійно й швидко. Це допомагає їм адаптуватися до шкільного життя в 5 класі та успішно долати всі сходинки й труднощі в подальшому навчанні.

Педагог ніколи не зупиняється на досягнутому, власний досвід передає колегам. Вона — добрий порадник і наставник для молодих спеціалістів; розпочату справу вміло й напо­легливо доводить до логічного завершення.

Відмінник освіти України. Учитель-методист. Заслужений вчитель України (1997).