2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Данилова Олена Павлівна


Народилася 13 серпня 1961 року в смт Нововоронцовка Нововоронцовського району Херсонської області.

У 1983 році закінчила Херсонський державний педагогічний інститут ім. Н.К. Крупської.

Понад 30 років працює вчителем української мови та літератури в Новокаховській загальноосвітній школі № 1.

Педагога виділяє майстерність, високий професіоналізм, постійний інноваційний пошук. Протягом останніх років викладає в допрофільних і профільних класах, працюючи над реалізацією в навчально-виховному процесі проблеми «Формування і розвиток мовленнєво-комунікативних умінь учнів на уроках української мови в класах з поглибленим вивченням предмета».

Учні О.П. Данилової – неодноразові призери та переможці заключного етапу Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика, IV етапу Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури, творчих літературних і народознавчих конкурсів.

У 2007 році педагогічний досвід О.П. Данилової було вивчено й узагальнено науково-методичною лабораторією української мови та літератури Південноукраїнського регіонального інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів, де педагог проводить майстер-класи для слухачів курсів підвищення кваліфікації на актуальну методичну тематику.

Учитель-методист, лауреат обласного конкурсу «Класний керівник–2004», переможець Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2007».

Автор навчального посібника «Експрес-зошит з української літератури для 10 класу», пошукових завдань для комунікативних практикумів, методичних рекомендацій до проведення асоціативних мовленнєвих розминок, електронних презентацій щодо використання інноваційних методів і прийомів навчальної діяльності учнів на уроках української мови та літератури.

Відмінник освіти України. Заслужений вчитель України. Відзначена Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України, Подячним дипломом Президента освітньої фундації Петра Яцика (Канада).