2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Білогруд Галина Петрівна


Народилася в 1952 році в с. Яхнівці Волочиського району Хмельницької області.

У 1973 році закінчила Ніжинське культпросвітнє училище. З 1973 по 1980 рік – методист Козелецького районного будинку культури, учитель музики.

У 1982 році закінчила Ніжинський державний педагогічний інститут ім. М.В. Гоголя. З 1980 року працювала вчителем української мови та літератури Коропського консульт-пункту заочної школи. З 1983 по 1986 рік завідуюча відділом культури Коропського райвиконкому. Протягом 1986–1989 років учитель української мови та літератури Коропської середньої школи. З 1989 року заступник директора з виховної роботи Новошляхівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів.

Учасники художньої самодіяльності навчального закладу займають призові місця на районних і обласних оглядах-конкурсах. Випускники успішно навчаються в Київському національному університеті культури і мистецтв, музичних училищах. Серед вихованців Г.П. Білогруд є лауреати Всеукраїнських конкурсів «Село моє, для мене ти єдине», «Майбутнє твоє, Україно».

Переможець конкурсу «Учитель року – 2000». Призер обласного педагогічного ярмарку (2002).

Голова опікунської ради, виборчої комісії; член координаційної ради Національного центру естетичного виховання Міністерства освіти і науки України.

Педагог розробила власну концепцію естетичного виховання учнів, працює над темою «Естетичне виховання школярів в умовах села».

Автор методичних розробок уроків з проблеми «Використання музики на уроках літератури як засіб підвищення їх ефективності», надрукованих у газетах «Все для вчителя», «Позакласний час».

Відмінник освіти України (1992), учитель-методист (1996), спеціаліст вищої категорії. Заслужений вчитель України (2002).