2010
В И Щ А

О С В І Т А

Сич Микола Лукич


Народився 26 квітня 1937 року в с. Острів Рокитнянського району Київської області.

Вищу освіту здобув у Київському педагогічному інсти­туті ім. О.М. Горького за спеціальністю математика (1968).

Працював учителем математики, інспектором шкіл Рокитнянського райвно, директором школи, директором Рокитнянського ПТУ, а з 1982 по 1997 рік — завідуючим відділом освіти Рокитнянської районної державної адміністрації Київської області. З 1997 року на пенсії.

Пройшовши великий трудовий шлях від учителя до завідуючого районним відділом освіти, М.Л. Сич зарекомендував себе висококваліфікованим спеціалістом, надійним керівником, глибоко порядною та інтелігентною людиною. Під його керівництвом було побудовано 4 сільські школи, відкрито нові заклади освіти (восьмирічну та почат­кову школи, 2 міжшкільні комбінати), всі заклади освіти Рокитнянського району набули сучасного вигляду. Значно зміцнено навчально-матеріальну базу. Загальноосвітні школи перейшли на кабінетну систему навчання, у кожному населеному пункті району діяв дитячий дошкільний заклад. Всі навчальні заклади були повністю укомплектовані висо­кокваліфікованими педагогічними кадрами.

М.Л. Сич, перебуваючи на заслуженому відпочинку, не полишає освітянські справи. До нього за порадою та підтримкою звертаються вчителі, керівники шкіл, батьки і учні, бо надзвичайна доброзичливість, бажання зрозуміти та допомогти — це головні риси його особистості.

Відмінник народної освіти УРСР (1986). Заслужений працівник освіти України (1997). Нагороджений Почесною грамотою Міністерства освіти СРСР (1978).