2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Ігнатюк Любов Миколаївна


Народилася 8 жовтня 1953 року в м. Херсон.

У 1977 році закінчила Херсонський державний педагогічний інститут ім. Н.К. Крупської за спеціальністю біологія та хімія.

Працювала в Херсонській середній школі № 20. З 1998 року викладач біології Херсонського академічного ліцею при Херсонському державному університеті.

Професійна діяльність педагога базується на впровадженні інноваційних та інформаційних технологій, використанні авторських концепцій, що ґрунтуються на ідеї засвоєння прогресивного соціального та інтелектуального досвіду людства. Розробник власної системи роботи з творчими й обдарованими учнями, заснованої на принципах особистісно орієнтованого навчання. На основі переосмислення змісту й структури біологічної освіти вчителем створено комплекс методичного забезпечення викладання біології в профільній школі.

Протягом 2000–2010 років 78 учнів педагога стали переможцями ІІ етапу, 31 учень – ІІІ етапу, 15 учнів – ІV етапу Всеукраїнських олімпіад з біології та екології. 6 учнів Л.М. Ігнатюк стали переможцями Міжнародних олімпіад з біології та екології.

Педагог щедро ділиться досвідом роботи на науково-практичних конференціях і семінарах різного рівня, проводить майстер-класи, є співавтором програм спецкурсів «Біологія-латина», «Практичний курс біології», рекомендованих Міністерством освіти і науки України для класів профільної і допрофільної підготовки.

Має близько 50 науково-методичних публікацій у фаховому методичному журналі «Біологія» видавництва «Шкільний світ» і навчальних посібниках видавництва «Мандрівець».

Спеціаліст вищої категорії, учитель методист, Соросівський учитель. Лауреат ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» у номінації «Біологія» (2000).

Заслужений вчитель України (2000). Нагороджена Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України (2004, 2005, 2006), Подякою Президента України (2005), орденом княгині Ольги ІІІ ступеня (2006).