2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Гончар Ольга Мефодіївна


Народилася 1944 року в с. Кагарлик Кагарлицького району на Київщині.

У 1966 році закінчила фізико-математичний фа­культет Чернігівського педагогічного інституту, набувши спеціальності вчителя фізики та загальнотехнічних дисциплін.

Розпочала свій трудовий шлях у Петрівській школі Таращанського району на Київщині. З 1969 по 1971 рік працювала вчителем фізики й математики Кагарлицької середньої школи № 1, з 1972 року методистом Кагарлицького райвно, з 1979 року заступ­ником директора з навчально-виховної роботи Кагарлицької середньої школи № 1. Багато уваги приділяла молодим спеціалістам, які працювали в школі № 1. З 1992 року — заступник голови Кагарлицької райдержадміністрації.

О.М. Гончар — координатор роботи галузей охорони здоров'я, освіти, культури, молоді, спорту та інших галузей соціальної сфери в районі. Ініціатор створення Кагар­лицького районного ліцею, займалася питанням оздоровлення потерпілих від аварії на ЧАЕС і організацією харчування дітей у школах, особисто проводила навчання з підви­щення кваліфікації педагогічних кадрів. Організатор роботи зі створення матеріально-технічної бази шкіл, комп'ютеризації, з відродження пришкільних навчально-дослідних ділянок, географічних майданчиків. Під її керівництвом створено дитячий будинок «Сонечко», школу-інтернат для дітей-сиріт у с. Стрітівка, збережено матеріально-тех­нічну базу медичних закладів населених пунктів району. На базі районних закладів було проведено багато обласних семінарів, свят всеукраїнського значення, вихо­вано немало молодих талантів і створено десятки самобутніх колективів художньої само діяльності.

Заслужений працівник освіти України (2000). Нагороджена Почесною грамотою Київської обласної держадміністрації (1999).