2010
П Р О Ф Е С І Й Н О - Т Е Х Н І Ч Н А

О С В І Т А

Саврук Олег Костянтинович


Народився 2 серпня 1952 року в с. Коропуж Городоцького району Львівської області. В системі професійно-технічної освіти з 1978 року.

Заступник директора з навчально-виховної та навчально-виробничої роботи, з 1994 року — директор Міжрегіонального вищого професійного училища автомобільного транспорту та будівництва м. Львів.

О.К. Саврук бере участь у створенні державних програм з проблем освіти та виховання молоді. З метою впровадження концепції безперервної освіти в училищі проводиться навчання учнів із здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, що дає змогу забезпечити високий рівень кваліфікації з інтегрованих, техно­логічно складних професій. Укладено угоду з Національним університетом «Львівська політехніка» про продовження навчання кращих випускників училища в університеті. О.К. Саврук — учасник міжнародних симпозіумів щодо навчання дітей, хворих на ДЦП; делегат ІІ Всеукраїнського з'їзду вчителів; голова ради директорів ПТНЗ Львівської області; депутат Львівської міської ради (комісія інженерного господарства, транспорту і зв'язку) (2002).

Автор низки статей, надрукованих у журналах «Професійно-технічна освіта», «Педа­гогіка і психологія професійної освіти». Працює над науковою темою «Організація навчально-виробничого процесу у ВПУ автомобільного профілю».

Відмінник освіти України (2002). Заслужений працівник освіти України (2005). Нагороджений Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України» (2004), дипломом «Людина футболу Львівщини — 2001» за вагомий внесок в розвиток спорту на Львівщині.