2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Шпир Ніна Григорівна


Народилася 17 вересня 1964 року в с. Трохимівка Іванівського району Херсонської області.

У 1988 році закінчила Мелітопольський державний педагогічний інститут за спеціальністю географія.

Працює в Трохимівській загальноосвітній середній школі І–ІІІ ступенів Іванівського району Херсонської області: з 1984 по 2006 рік – учителем географії, з 2006 року – директором школи.

Використання педагогом інноваційних форм і методів роботи забезпечує високу результативність її учнів – призерів ІІ, ІІІ та ІV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з географії.

Регулярно проводить відкриті уроки для колег, бере участь у районних семінарах-практикумах, виступає на засіданнях педагогічних рад, методичних об’єднань, на курсах підвищення кваліфікації Південноукраїнського регіонального інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів.

Неодноразово брала участь у І та ІІ турах Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» у номінації «Географія», де ставала лауреатом (1996) і переможцем (2006). Переможець районного етапу, лауреат обласного етапу конкурсу «Класний керівник року» (2004).

Досвід роботи педагога з теми «Розвиток творчих здібностей учнів засобами нетрадиційних форм і методів навчання географії» вивчено навчально-методичним кабінетом Південноукраїнського регіонального інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів та занесено в обласну картотеку перспективного педагогічного досвіду.

Очолюваний Н.Г. Шпир педагогічний колектив посів I місце в обласному конкурсі «Школа Херсонщини–2006» в номінації «Школа як соціокультурний центр села».

Автор близько 20 надрукованих статей і розробок уроків.

Спеціаліст вищої категорії, учитель-методист. Заслужений вчитель України (2005).