2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Генсьорська Мирослава Іванівна


Народилася 5 листопада 1943 року в м. Івано-Франківськ.

Закінчила Івано-Франківський педагогічний інститут у 1966 році.

З 1966 по 1967 рік учитель середньої школи с. Нижні Лубянки Збаразького району Тернопільської області. Упродовж 1967-1980 років працювала в комсомольських і проф­спілкових організаціях. З 1980 по 1985 рік завідуюча дошкільним навчальним закладом м. Тернопіль. З 1985 року директор Центру дитячої творчості м. Тернопіль.

За період роботи на посаді директора зарекомендувала себе вмілим керівником. Вимогливість у поєднанні з продуманістю в організації праці дозволяє директору приймати оперативні й правильні рішення. Відзначається професіоналізмом, енергій­ністю та ініціативністю, організовує педагогічний і учнівський колективи на вирішення всіх поставлених перед ними завдань і досягнення високої результативності в роботі.

Заклад є одним з найбільших позашкільних закладів в Україні. У ньому працює 1 народний і 4 зразкових дитячих художніх колективи, які є неодноразовими лауреа­тами Міжнародних і Всеукраїнських фестивалів дитячої та юнацької творчості.

М.І. Генсьорська в своїй професійній діяльності постійно використовує інноваційні форми й методи навчально-виховної роботи, творчо підходить до організації контролю та керівництва діяльності педагогів і творчих об'єднань вихованців. Розробила цілісну систему роботи установи в умовах розміщення шести філіалів в мікрорайонах міста.

За редакцією М.І. Генсьорської в 2002 році видано збірник сценаріїв музично-літературних свят, театралізованих дійств, конкурсно-розважальних програм «Сьогодні свято», розрахованих для практичного використання в позакласній роботі в школах і позашкільних закладах.

Відмінник освіти України (1998). Заслужений працівник освіти України (2006). Нагороджена медаллю «За особливі заслуги перед містом» (2001), Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України. Прізвище педагога занесено до енциклопедичного словника відомих людей Тернопілля (2006).