2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Вербовська Людмила Тихонівна


Народилася 16 серпня 1957 року в м. Челябінськ.

У 1979 році закінчила Київський державний університет ім. Т.Г. Шевченка за спеціальністю російська мова та література.

З 1979 по 1982 рік працювала вчителем російської мови та літератури Сулимівської середньої школи Яготинського району Київської області. З 1982 року працює вчителем російської мови та літератури, згодом зарубіжної (світової) літератури Талалаївської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів Чернігівської області.

Усі, хто хоча б раз був на уроках Л.Т. Вербовської, відчувають творчу наснагу, бажання наслідувати її досвід, працювати натхненно. Це педагог, який усмішкою може окрилити учня, вселити віру в невичерпні людські можливості та поглядом засудити необдуманий крок школяра.

Серед учнів педагога – неодноразові призери обласних конкурсів, переможець міжнародного конкурсу.

Досвід роботи Л.Т. Вербовської «Утвердження високих духовних цінностей на уроках зарубіжної літератури» використовується вчителями району та області.

Делегат І Всесоюзного з’їзду працівників освіти, учасник республіканського конкурсу молодих лекторів, І етапу Всеукраїнського огляду-конкурсу «Панорама творчих уроків», Міжнародного конкурсу словесників.

Методичні матеріали, розроблені педагогом, друкуються в журналах «Зарубіжна література», «Все для вчителя» («Мистецтво бути Людиною» за новелою О. Генрі «Останній листок»; «Банк мовних знань», інтегрований урок з української та російської мов; «Його величність Слово»).

Спеціаліст вищої категорії, учитель-методист.

Відмінник освіти України. Заслужений вчитель України (1992). Нагороджена Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України, Чернігівської обласної державної адміністрації.