2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Нога Ольга Яківна


Народилася 15 серпня 1957 року в с. Семенівка Обухівського району Київщини.

Закінчила факультет німецької мови Київського державного педагогічного інституту іноземних мов (1979). З 1979 року працює вчителем німецької мови Хоцьківської загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів Переяслав-Хмельницького району.

Особливу увагу приділяє здібним учням. Склала програму гуртка німецької мови для старшокласників «Інтелект», яку затверджено науково-методичною радою КОІПОПК (2004). Розробила систему диференційованих завдань для учнів 2-11 класів, якими користуються у своїй роботі вчителі німецької мови району; систему роботи з підго­товки учнів до шкільних, районних і обласних олімпіад. З 1994 року вихованці педа­гога — постійні переможці та призери обласних, Всеукраїнських (2005) олімпіад з німецької мови.

Як керівник районного методичного об'єднання вчителів німецької мови, підготу­вала для вчителів району і області методичні посібники «Ігри на уроці німецької мови», «Берлін у малюнках», «Прислів'я та приказки на уроках німецької мови», «Ігри у навчанні німецької мови», книжку для читання німецькою мовою для учнів 5-12 класів «Веселі хвилинки», «Вірші для дітей на німецькій мові» для учнів 2-8 класів.

Досвід роботи педагога «Роль гри та нестандартних форм проведення уроків у підви­щенні інтересу до вивчення німецької мови» занесено до обласної картотеки передо­вого педагогічного досвіду «Освіта Київщини» (2007).

Член районного та обласного журі Всеукраїнської олімпіади з німецької мови.

Відмінник освіти України (1996). Заслужений вчитель України (2004). Відзначена нагрудним знаком «Василь Сухомлинський» (2007), численними Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України, Почесною грамотою Київського обласного управ­ління освіти і науки, Подяками районної державної адміністрації.