2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Потьомкіна Лариса Леонідівна


Народилася 23 травня 1965 року в м. Торез Донецької області.

Закінчила Донецький державний університет за спеціальністю прикладна математика (1987).

Трудову діяльність розпочала в 1987 році вчителем математики Комсомольської середньої школи № 1 Донецької області. З 1990 по 1991 рік учитель математики серед­ньої школи № 35 з поглибленим вивченням математики м. Донецьк; з 1991 по 2001 рік викладач математики Донецького технічного коледжу. З 2001 року вчитель математики загальноосвітнього спеціалізованого санаторного інтернатного закладу ІІ-ІІІ ступенів «Ерудит» для обдарованих дітей. Л.Л. Потьомкіна опікується проблемами середньої школи, є одним з активних організаторів математичних олімпіад, конкурсів, автором низки навчальних посібників для школярів і вчителів.

Постійний член творчої групи вчителів математики області, член методичної ради ліцею. Викладач курсів підвищення кваліфікації вчителів математики в Донецькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

Л.Л. Потьомкіна створила систему пошуку, відбору та розвитку обдарованих учнів з математики, яка дає позитивні результати. Її учні демонструють міцні знання, показують високі результати на обласних, всеукраїнських та міжнароднх олімпіадах і конкурсах. У 2003-2004 навчальному році її учень А. Луньов завоював срібну медаль на Міжнародній олімпіаді з математики в Афінах. Щорічно вихованці педагога стають дипломантами Міжнародної конференції молодих вчених, присвяченої пам'яті академіка П.Л. Чебишева. Двічі команда школярів 6-9 класів посідала призові місця на Міжнародному конкурсі ім. А.П. Савіна.

Відмінник освіти України. Заслужений вчитель України (2004).