2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Остапюк Петро Степанович


Народився 2 липня 1940 року в с. Ксаверов Холмського району Люблінської області. У 1967 році закінчив фізико-математичний факуль­тет Рівненського державного педагогічного інститу­ту за спеціальністю учитель фізики.

Працював учителем фізики Прикладницької середньої школи та Кухотсько-Вільської середньої школи Зарічнянського району (1968-1974), з 1976 року — учителем фізики середньої школи № 7 (нині Рівненська гуманітарна гімназія).

П.С. Остапюк багато уваги приділяє роботі з обдарованими та здібними учнями. З 2007 року веде міський міжшкільний факультатив з фізики для обдарованих дітей. Працює над проблемною темою «Використання комп'ютерних технологій на уроках фізики та в роботі з обдарованими дітьми».

Учні педагога щороку стають призерами всіх рівнів Всеукраїнської олімпіади з фізики, були переможцями Інтернет-олімпіади (2006-2007), призерами обласного турніру юних фізиків (2006), переможцями та призерами Соросівської олімпіади з фізики.

Делегат Всеукраїнського з'їзду вчителів.

Учитель-методист. Заслужений вчитель України. Відмінник освіти України. Нагоро­джений медаллю А.С. Макаренка (1989), Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України та Рівненської обласної державної адміністрації.