2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Кузьменко Людмила Михайлівна


Народилася 1 липня 1956 року на Васильківщині. У 1980 році закінчила факультет педагогіки і мето­дики початкового навчання Київського педагогіч­ного інституту ім. О.М. Горького. Розпочала педагогічну діяльність у 1974 році старшою піонервожатою, з 1975 по 1991 рік працю­вала вчителем початкових класів, у 1991-2007 роках — заступником директора з виховної роботи Гребінківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Васильківського району

Директор велику увагу приділяє вдосконаленню методичного забезпечення навчально-виховного процесу, урізноманітненню форм і методів навчання. На рівні сучасних вимог обладнано комп'ютерний клас, навчальні кабінети та лабораторії.

Зміст навчального процесу в школі збагачується досвідом кращих навчальних закладів Київщини. Педагогічний колектив постійно працює над підвищенням фахо­вого рівня, удосконаленням навчально-виховного процесу.

За часи роботи педагога в школі склалася система традиційних масових заходів: «Свято першого дзвоника», «День працівника освіти», «Міс ерудит», «Новорічне ревю», «Свято матері», «Гребінківська весна». Вона розробила систему комплексного діагнос­тування, створивши Програму вивчення стану та результативності виховної системи в школі, класі (затверджену районним методичним кабінетом, 2006).

Учасник Всеукраїнського конкурсу-проекту «Школа сприяння здоров'ю», її робота була визнана однією з 10 кращих проектів області (2006-2007).

Після відвідування у 2007 році міжнародних тренінгових занять «Майбутнє почина­ється сьогодні» і отримання сертифікату на викладання за програмою розробила систему тренінгів для учнів початкових класів.

Відмінник освіти України (1995). Заслужений вчитель України (2004). Нагороджена Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України, численними грамотами та дипломами.