2010
П Р О Ф Е С І Й Н О - Т Е Х Н І Ч Н А

О С В І Т А

Купріков Михайло Григорович


Народився 28 лютого 1947 року в с. Островські Дмит- ровського району Орловської області. У 1976 році закінчив Всесоюзний заочний полі­технічний інститут за спеціальністю організація дорожнього руху і автомобільний транспорт. У системі профтехосвіти працює з 1969 року на посаді майстра виробничого навчання, викладача, заступника директора з навчально-виробничої частини, директора училища.

М.Г. Купріков пройшов шлях від майстра виробничого навчання до директора. Двічі представляв вітчизняну систему профтехосвіти в країнах Азії і Африки: в Ісламській Республіці Пакистан з 1980 по 1982 рік, у Народній Республіці Мозамбік з 1986 по 1988 рік на посаді майстра виробничого навчання, викладача та радника директора навчального центру. З 1991 року працює директором ПТУ № 14, викладач предмета «Будова автомобілів». Краматорське вище професійне училище, яке очолює педагог, є провідним навчальним закладом профтехосвіти Донбасу на базі ЗАТ «Ново-Краматорський машинобудівний завод».

Упродовж багатьох років М.Г. Купріков — керівник округу професійно-технічних навчальних закладів південного регіону Донецької області, організатор науково-практичних конференцій, семінарів педагогічних працівників регіону. Він вніс значний вклад у створення навчально-науково-виробничого комплексу «Спеціаліст» при Донбаській державній машинобудівній академії.

Депутат Краматорської міської ради чотирьох скликань, голова постійної депутат­ської комісії з питань освіти, охорони здоров'я, соціального захисту населення, моло­діжної політики, культури, фізичної культури та спорту. Переможець міського конкурсу «Людина року» (2004) у номінаціях «Громадський діяч» та «Подія року».

Відмінник освіти України. Заслужений працівник освіти України (2007). Спеціаліст вищої категорії. Нагороджений Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України, головного управління освіти і науки Донецької облдержадміністрації, викон­кому Краматорської міської ради. Делегат I та II з'їздів працівників освіти України.