2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Скшетуська Аделя Юріївна


Народилася 21 жовтня 1943 року в с. Довге Стрийського району Львівської області. У 1968 році закінчила факультет іноземних мов Львів­ського державного університету ім. І.Я. Франка. Працювала вчителем німецької мови Бережницької восьмирічної школи (1963-1964), Стрілківської основної школи (1964-2004). З 2004 року вчитель німецької мови Стріл­ківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Професіонал високого рівня, відмінно володіє методикою викладання предмета, різними формами психолого-педагогічної діагностики й науково обґрунтованого прогнозування. Результати творчої діяльності А.Ю. Скшетуської впроваджуються в школах району. Педагогом розроблено цікаві тривалі й короткочасні проекти з тем: «Життя молоді в Україні та Німеччині», «Учень і його оточення». Використання проектної технології сприяє розвитку мислення, творчих здібностей та самостійності учнів.

Спираючись на класичний педагогічний досвід, А.Ю. Скшетуська враховує сучасні новітні технології та знаходить найефективніші методи й прийоми для досягнення найкращих результатів. Вона надає великого значення особистісно орієнтованому навчанню, вміло організовує взаємодію з учнями. Нею розроблено чимало вправ для активізації пізнавальної розумової діяльності, всіх видів мовленнєвої діяльності з німецької мови. Її учні — неодноразові призери районних і обласних олімпіад з німецької мови.

Спеціаліст вищої категорії (1986), учитель-методист. Відмінник народної освіти УРСР. Заслужений вчитель України (1997). Нагороджена Грамотами Міністерства освіти і науки України, Головного управління освіти і науки у Львівській області, район­ного відділу освіти.