2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Устименко Тетяна Михайлівна


Народилася 1 липня 1957 року в м. Донецьк.

Закінчила Брянський державний педагогічний інститут ім. І.Г. Петровського за спеціальністю мате­матика (1980).

Педагогічну діяльність розпочала у 1979 році учителем математики Слиткінської середньої школи Брянської області. З 1982 по 2001 рік працювала вчителем матема­тики середніх шкіл № 124 та № 140, інспектором з трудового навчання та профорієн­тації відділу освіти Пролетарського району, заступником директора середньої школи № 135, директором загальноосвітньої школи № 120 м. Донецьк. З 2001 року — начальник відділу освіти Київської районної ради у м. Донецьк.

Під керівництвом Т.М. Устименко в районі вирішується науково-методична проблема «Модернізація функцій управління на засадах освітніх інновацій». Вона є одним із засновників районної комплексної програми «Шлях до здоров'я», учасником Всеукра­їнського конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування, засновником районного фестивалю «Сузір'я "Обдарованість"» та районної премії «Покликання».

Під керівництвом педагога заклади освіти району досягли значних результатів у навчанні, вихованні та розвитку учнів і вихованців. За результатами участі у Всеукра­їнському конкурсі «Учитель року» за десять років Київський район посів перше місце в області. Заклади освіти району протягом 12 років поспіль посідають перше місце в міській спартакіаді школярів. На базі закладів освіти Київського району в 2006 та 2007 роках проводився експеримент щодо зовнішнього незалежного оцінювання учнів з базових дисциплін. Т.М. Устименко сприяла створенню в районі навчальних закладів нового типу — ліцеїв № 48 та № 54.

Депутат районної ради.

Відмінник освіти України (2003). Заслужений працівник освіти України (2004). Спеціаліст вищої категорії, учитель-методист.