2010
П Р О Ф Е С І Й Н О - Т Е Х Н І Ч Н А

О С В І Т А

Боровська Лідія Андріївна


Народилася 23 березня 1952 року в смт. Червоноармійський рудник Добропольського району Донецької області.

У 1971 році закінчила з відзнакою Новороздольський хіміко-технологічний технікум, в 1977 році — фізико-математичний факультет Миколаївського державного педагогічного інституту ім. В.Г. Бєлінського.

Педагогічну діяльність розпочала в 1977 році методистом Миколаївської обласної станції юних техніків ім. Віті Хоменка і Шури Кобера (з 1992 року Миколаївський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді). З 1989 по 1997 рік заступник директора з навчально-виховної роботи, з 1997 року очолює Миколаївський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді.

За період роботи на посаді директора Л.А. Боровська створила колектив одно­думців, сутністю якого є довіра й висока вимогливість членів колективу один до одного, доброзичливість.

Особистісно орієнтоване навчання, концепція життєтворчості, програма розвитку творчої особистості, збереження та зміцнення здоров'я — на таких засадах ґрунтується навчання та виховання в закладі. Одним з пріоритетних завдань є навчання та вихо­вання обдарованих дітей та молоді. З 1995 року бере початок творча біографія Микола­ївського територіального відділення Малої академії наук України. За час існування МАН багато учнів стали призерами Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт.

Високий професіоналізм, компетентність, високі моральні директора дали змогу колективу під її керівництвом досягти високих результатів у навчально-виховній, інструктивно-методичній та організаційно-масовій роботі. В 2004 році Миколаївський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді став Лауреатом Міжна­родного Академічного рейтингу популярності «Золота фортуна».

Відмінник освіти України (1997). Заслужений працівник освіти України (2007). Наго­роджена Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України, знаком «Софія Русова» (2007).