2010
П Р О Ф Е С І Й Н О - Т Е Х Н І Ч Н А

О С В І Т А

Половенко Ольга Борисівна


Народилася 25 серпня 1948 року в м. Комсомольськ-на-Амурі Хабаровського краю.

В 1974 році закінчила факультет романо-германської філології Одеського державного універси­тету ім. І.І. Мечнікова.

Розпочала трудову діяльність лаборантом загальноосвітньої школи № 3 м. Миколаїв. З 1970 року вчитель англійської мови Миколаївських загальноосвітніх шкіл № 3 і № 8. З 1980 по 1998 рік організатор позакласної та позашкільної роботи Миколаївської гуманітарної гімназії № 2. З 1998 року завідуюча кафедрою, учитель англійської мови Миколаївського морського ліцею ім. професора М. Александрова.

Учні О.Б. Половенко щорічно займають призові місця на міських і обласних олім­піадах з англійської мови, виконують курсові та дослідницькі роботи. Її випускники показують високі результати на вступних випробуваннях з англійської мови, обираючи спеціальності гуманітарного профілю ВНЗ України.

Велику увагу педагог приділяє позакласній роботі з предмета. Робота факультативу гідів-перекладачів на базі Миколаївського музею суднобудування та флоту відома далеко за межами міста. Учитель постійно бере участь у міжнародних конференціях, семінарах, залучає своїх колег і учнів до спілкування з представниками англомовних країн.

Автор наукової роботи англійською мовою «Розвиток суднобудування на півдні України (XVII-XX ст.)».

Спеціаліст вищої категорії. Учитель-методист. Відмінник освіти України. Заслу­жений вчитель України (2003). Нагороджена Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України.