2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Комишна Ніна Андріївна


Народилася 27 вересня 1940 року в с. Недра Березанського (Яготинського) району Київської області.

З 1960 року працювала вихователем Сокиринського дитячого садка Срібнянського району Чернігівської області.

Закінчила Чернігівський державний педагогічний інститут ім. Т.Г. Шевченка у 1970 році, отримала кваліфікацію вчителя початкових класів.

З 1970 року є незмінним і незамінним учителем початкових класів Сокиринської середньої школи Срібнянського району Чернігівської області.

Роботі Н.А. Комишної властива цікава побудова уроків, вимогливість, материнське ставлення до кожного учня, диференціація та індивідуалізація навчання, виховання самостійності, наполегливості, охайності та старанності.

Педагог ефективно впливає на почуття дітей. Її мовлення емоційне, барвисте, уроки несуть пізнавальний і виховний заряд. Постійно приділяє увагу збагаченню словникового запасу учнів, сприяє опануванню ними літературної мови. Навчає дітей мислити, висловлювати власну думку та своє ставлення до подій і образів.

У класі завжди панує робоча і водночас невимушена атмосфера. Діти відповідають вільно, спокійно. До дітей учитель ніколи не підходить з чимось заготовленим, дає учневі вільно себе проявити. Ніколи не застосовує покарання або погроз, а найголовніше – любить дітей, що є основним ґрунтом, на якому навчання та виховання в класі досягає певних успіхів.

Спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, старший учитель. Заслужений вчитель України.