2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Бульбук Іван Ілліч


Народився 4 липня 1948 року в с. Стрілецький Кут Кіцманського району Чернівецької області.

У 1972 році закінчив історичний факультет Чернівецького державного університету ім. Ю. Федьковича.

Розпочав трудову діяльність цього ж року на посаді вчителя історії Бобівської середньої школи Сторожинецького району Чернівецької області. З 1976 року працював військовим керівником Стрілецькокутської середньої школи Кіцманського району. З 1988 року перебуває на посаді вчителя історії цього ж навчального закладу.

І.І. Бульбук надає перевагу нетрадиційним методам викладання; застосовує інноваційні технології, проблемно-пошукові методи навчання, які розвивають мислення, пізнавальні інтереси та творчість учнів. На високому методичному рівні проводить уроки та позакласні заходи. Має послідовників. Бере активну участь у громадській роботі села та району.

Педагог займається археолого-краєзнавчою роботою. Досліджував археологічну пам’ятку VII–X століть «Ревнянське городище». Відкрив палеолітичну стоянку в урочищі «Верстючин потік». Дослідив історію воїнів, полеглих на полі битви під час Першої світової війни (1914–1918) у с. Стрілецький Кут. За цю роботу був нагороджений двома австрійськими орденами. Дослідив історію сіл Стрілецький Кут, Ревно, Бурдеї, Біла та створення 1904 року Ревнянської Січі, а також історію виникнення та діяльність сільських читалень у Кіцманському районі. Зібрані археологічні матеріали знаходяться у створеному педагогом шкільному музеї.

Лектор товариства «Знання», депутат районної ради.

Спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії. Заслужений вчитель України (1993).