2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Кадука Микола Миколайович


Народився 25 травня1949 року в с. Крутий Берег Лубенського району Полтавської області. Закінчив Лохвицьке педагогічне училище (1968), факультет історії і суспільствознавства Полтавсько­го державного педагогічного інституту ім. В.Г. Короленка (1976).

У 1976 році очолив педагогічний колектив Вовчицької восьмирічної школи, яку в 1983 році реорганізовано в середній навчальний заклад. 1991 року брав участь у відкритті першого в області сільського академічного ліцею. З 2003 року заступник директора з науково-методичної роботи Тарандинцівської загальноосвітньої школи І -ІІІ ступенів ім. В.А. Симоненка.

М.М. Кадука запровадив модульну систему, яка сприяє ефективній організації навчання. Його праця «Організація учнів у роботу на самостійне здобуття знань за допо­могою модульної системи навчання» стала настільною книгою для багатьох учителів району.

Спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, учитель-методист. Заслужений вчитель України (1995). Має міжнародний сертифікат фонду «Відродження» «Лідер освіти ХХІ ст.».