2010
З А Г А Л Ь Н А

С Е Р Е Д Н Я

О С В І Т А

Тиха Тамара Давидівна


Народилася 16 березня 1947 року в м. Кременчук Полтавської області.

Закінчила Харківський державний педагогічний інститут ім. Г.С. Сковороди (1973), Московський державний педагогічний інститут ім. В.І. Леніна (1990).

З 1967 року старша піонервожата, з 1971 року вихователь, з 1980 року старший вихователь, з 1983 року заступник директора з виховної роботи, з 1998 року директор Кременчуцької допоміжної школи-інтернату.

Т.Д. Тиха зробила вагомий внесок у розвиток закладу, згуртувала біля себе колектив компетентних фахівців, однодумців з інтернатної педагогіки, створила оптимальні умови для навчання, виховання і утримання дітей особливої категорії. З ініціативи педагога впроваджується в життя система корекційно-розвиваючої роботи, спрямо­вана на соціальну реабілітацію, корекцію недоліків та підготовку учнів до майбутньої трудової діяльності. Створено сучасну практичну базу для здобуття учнями професій столяра, шевця, швеї.

Т.Д. Тиха плідно співпрацює з Полтавським обласним центром «Інваспорт». Учні школи — неодноразові призери місцевих обласних, всеукраїнських і європейських змагань з плавання, легкої атлетики та футболу. Вихованці інтернату неодноразово захищали честь України на Міжнародних змаганнях з плавання в Німеччині і Польщі. Випускниця інтернату Моторна Світлана виборола золоту медаль з настільного тенісу в Барселоні. Творчі роботи і малюнки учнів школи-інтернату неодноразово були відзна­чені грамотами і дипломами обласних і всеукраїнських виставок.

Спеціаліст вищої категорії. Заслужений працівник освіти України. Відмінник освіти України. Нагороджена грамотою Президії Верховної Ради Української РСР, Грамотами Міністерства освіти і науки України.